Zimbra Two-factor authentication instellen

Hoe werkt het?

Two-factor authenticatie (2FA) is een nieuwe technologie die identiteit geeft aan gebruikers van Hosted Zimbra door een combinatie van 2 verschillende componenten te gebruiken. Deze componenten kunnen iets zijn wat de gebruiker kent (bijvoorbeeld een wachtwoord of user-ID) en iets wat de gebruiker in bezit heeft (bijvoorbeeld een smartphone, of USB key).

Wanneer in de verificatiepoging ten minste één van de componenten niet aanwezig of onjuist is, wordt de identiteit van de gebruiker niet met voldoende zekerheid vastgesteld en blijft de toegang tot de Zimbra mailbox beschermd door een blokkade via de dubbele authenticatie.

User web client

Two-factor authentication kunt u instellen via de Zimbra Webmail Client: https://zimbra-login.net.

• Stap 1: Klik op “Begin Setup”. Hier staat een beknopte uitleg over Two-Factor authentication.
  • Stap 2: Vul hier het huidige wachtwoord van uw account in en klik op Next.
  • Stap 3: Klik op de link om een Time-based One-time Password (TOTP) applicatie voor uw smartphone uit te kiezen en te installeren of een USB key te gebruiken en klik op Next nadat u dat gedaan heeft.
  • Stap 4: Vul in uw TOTP applicatie op uw mobiele telefoon de code in die zichtbaar is in de configuratie wizard.
  • Stap 5: Nadat u de code op uw telefoon ingevoerd heeft verschijnt er een 6 cijferige code, vul deze code in de configuratie wizard in en klik op Next.
  • Stap 6: Klik op Finish.

Two-factor authentication is nu geactiveerd voor uw mailbox.
Er kan nu alleen nog met behulp van de code die door de TOTP applicatie gegenereerd wordt ingelogd worden in de mailbox.

In gevallen dat u geen toegang tot uw smartphone heeft, kunt u een lijst met éénmalige codes afdrukken. Via Preferences → Accounts → Account Security kunt u deze codes verkrijgen. Tevens kunt u andere voorkeuren betreffende de 2FA hier instellen.