Updaten VMware tools (linux)

Volg onderstaande stappen om op ubuntu 12.04 LTS VMWare tools te updaten
  1. Log-in op vcloud https://organisatienaam.vcloud-login.net
  2. Klik met de Rechter Muisknop op uw virtual machine en kies “Install VMware Tools”
  3. Log-in op de virtual machine.
  4. Installeer nu de builds-essential “apt-get install build-essential”
  5. Installeer nu de kernel headers “apt-get install linux-headers…<versie>” (om de versie van uw kernel te vinden “uname -r”)
  6. “mkdir /media/cdrom”
  7. mount /dev/cdrom /media/cdrom
  8. Ga naar uw home directory “cd
  9. Pak nu de installatie bestanden uit  “tar -xvzf /media/cd/VMwareTools-…<versie>” (gebruik autocompleet (TAB))
  10. “cd vmware-tools-distrib”
  11. Start het installatie process “./vmware-install.pl”
  12. Als dit een update betreft zal u een waarschuwing krijgen met de vraag of u door wilt gaan. Kies “yes
  13. Er zal nu worden gevraagd om de lokatie van een aantal bestanden. U mag de standaard waarden accepteren (Om de standaard waarden te accepteren drukt u op enter)
  14. Beantwoord de onderstaande vraag met yes Before running VMware Tools for the first time, you need to configure it by invoking the nofollowing command: “usr/bin/vmware-config-tools.pl”. Do you want this program to invoke the command for you now?
  15. Op de vraag of er externe back-up tools worsen gebruikt kiest u “no”
  16. Er zal nu van een aantal programma’s de locatie worden gevraagd en of u deze wilt wijzigen – GCC – Kernel Header Path Kies no” (Is het path van de GCC of Kernel Headers leeg controleer dan of u de build-essentials en kernel headers heeft geïnstalleerd stap 4 en 5)
  17. Beantwoord de vraag over VMware Host-Guest filesystem met “no
  18. vmblock – “no
  19. VMware automatic kernel modules – “no
  20. Herstart nu de server “reboot