Shared agenda openen in Outlook

In outlook dient er gebruik te worden gemaakt van een zimbra outlook connector (ZOC) om een gedeelde agenda te openen.

Dowload de Zimbra Outlook Connector hier

1. Klik rechts op kalender (agenda)
  2. Klik op eigenschappen
  3. Klik op de sharing tab
  4. Selecteer met wie u de agenda wilt delen
  1. Start Outlook
  2. Ga naar Account toevoegen
  3. Klik op Voorkeuren
  4. Klik op Handmatige instellingen of servertype
  5. Kies voor overige en selecteer Zimbra Collaboration Server en klik op volgende
  6. In het scherm “configuratie instellingen voor Zimbra-Server” vult u het volgende in:
  7. Naam server: zimbra-login.net
  8. Vul bij E-mailadres in: Uw e-mailadres
  9. Wachtwoord: wachtwoord voor het e-mailadres
  10. Klik op OK

Nadat Outlook met de ZCO geconfigureerd is. Zou de gedeelde agenda (nadat deze geaccepteerd is in de webmail) zichtbaar moeten worden in Outlook. Indien deze niet direct zichtbaar wordt: De gedeelde agenda handmatig openen via “Agenda toevoegen -> Uit Adressenboek”.
  1. Start Outlook
  2. In het scherm “configuratie instellingen voor Zimbra-Server” vult u het volgende in:
  3. Naam server: zimbra-login.net
  4. Vul bij E-mailadres in: Uw e-mailadres
  5. Wachtwoord: wachtwoord voor het e-mailadres
  6. Klik op OK

Nadat Outlook met de ZCO geconfigureerd is. Zou de gedeelde agenda (nadat deze geaccepteerd is in de webmail) zichtbaar moeten worden in Outlook. Indien deze niet direct zichtbaar wordt: De gedeelde agenda handmatig openen via “Agenda toevoegen -> Uit Adressenboek”.