Mijn virtual server krijgt geen IP adres toegewezen via DHCP

Als u geen IP adres krijgt toe gewezen via DHCP kan dit aan meerdere dingen liggen.

Verkeerd netwerk

Binnen uw vDC krijgt u toegang tot 3 netwerken:
  1. netw-ext-direct-vdcnaam
  2. netw-ext-nat-vdcnaam
  3. netw-int-vdcnaam
Alleen netwerk 2 en 3 ondersteunen DHCP. Het ‘direct’ netwerk kent alleen een statische IP toewijzing.

DHCP staat niet ingesteld onder de NIC configuratie

Om gebruik te maken van DHCP dient u dit aan te zetten in uw NIC configuratie onder IP Mode. Deze kunt u vinden als u met de rechter muisknop op uw VM klikt, vervolgens properties selecteert en onder het tabblad Hardware kijkt. Deze staat per default op Static, hetgeen betekent dat u het automatisch toegewezen IP adres zelf handmatig dient toe te voegen.

DHCP staat niet aan op het Operating System

Het is ook mogelijk dat u DHCP niet heeft aangezet op uw besturingssysteem. Dit verschilt per OS hoe deze aan gezet kan worden.