iPhone of iPad

Volg onderstaande stappen om je e-mail te configureren of iPhone if iPad:

1. Ga naar ‘Instellingen’en klik op ‘Accounts en wachtwoorden’.
  2. Klik op ‘Nieuwe account’.
  3. Klik op ‘Andere’.
  4. Klik op Voeg mailaccount toe:
    – Vul bij Naam de afzender in (deze naam is zichtbaar voor de ontvangers van jouw e-mails).
    – Vul bij ‘E-mail’ je e-mailadres in (volledig kleine letters).
    – Vul bij ‘Wachtwoord’ het bijbehorende wachtwoord in.
    – Vul een ‘Beschrijving’ in, zodat je de mailbox in jouw toestel kunt herkennen.
    – Klik rechtsboven op ‘Volgende’.
  5. Hier kun je het mail protocol ‘IMAP’ of ‘POP’ selecteren. Met IMAP bekijk je de mail direct op de server. Dit is handig voor de synchronisatie van mail bij gebruik van meerdere apparaten. Met POP download je de mail naar de mailclient:
    – Onder ‘Server inkomende post’ vul je bij ‘Hostnaam’ de servernaam van je hostingpakket in. Klik hier voor meer informatie over de juiste servernaam..
    – Vul bij ‘Gebruikersnaam’ je volledige e-mailadres in (volledig kleine letters).
    – Vul bij ‘Wachtwoord’ het bijbehorende wachtwoord in, als dat nog niet ingevuld is.
    – Onder ‘Server uitgaande post’ vul je bij ‘Hostnaam’ de servernaam van je hostingpakket in. Klik hier voor meer informatie over de juiste servernaam..
    – Vul bij ‘Gebruikersnaam’ nogmaals je e-mailadres in (volledig kleine letters).
    – Vul bij ‘Wachtwoord’ het bijbehorende wachtwoord.
    – Klik op ‘Volgende’ en het toestel zal nu je account controleren.
  6. De mailbox wordt gecontroleerd en als alles goed gegaan is, zie je allemaal ‘blauwe vinkjes’ verschijnen.
  7. Wanneer je notities niet wilt instellen, dan kun je dat hier instellen.
  8. Klik op ‘Bewaar’.
  9. Je mailbox is klaar voor gebruik.
Het kan zijn dat er een foutmelding verschijnt met de melding ‘Serveridentiteit niet gecontroleerd’. Klik dan op ‘OK’ en sla de instellingen nogmaals op.