Thunderbird

Het instellen van je mailaccount in ‘Thunderbird’ is eenvoudig en snel te verzorgen. Hieronder vind je het stappenplan. Nog niet in het bezit van het gratis e-mail programma Thunderbird? Je kunt Thunderbird hier downloaden.

1. Open het ‘Thunderbird’ mailprogramma.
  2. Klik op de 3 strepen aan de rechterkant -> ‘Nieuw bericht’ -> ‘Bestaande e-mailaccount’. Thunderbird
  3. Vul de accountnaam, het e-mailadres en het wachtwoord in en klik op ‘Doorgaan’.
  4. Klik op ‘Handmatige configuratie’.
  5. Selecteer bij ‘Inkomend’: POP3:
    • Hostnaam: De servernaam. Klik hier voor meer informatie over de juiste servernaam
    • Poort: 110
    • SSL: SSL/TLS
    • Authenticatie: ‘Normaal wachtwoord’
  6. Bij uitgaand vul je het volgende in:
    • Hostnaam: De servernaam. Klik hier voor meer informatie over de juiste servernaam
    • Poort: 465
    • SSL: SSL/TLS
    • Authenticatie: ‘Normaal wachtwoord’
  7. Klik op ‘Opnieuw testen/Gereed’.
  8. Jouw mailaccount is nu gereed voor gebruik.