Introductie VMware Datacenter

Het beginnen met vCloud Director is een snel en simpel proces. Omdat de interface gebaseerd is op maximaal zelf gebruik kan deze makkelijk bediend worden.

Welke Browsers worden ondersteund?

Momenteel ondersteunt de vCloud Director portal het gebruik van de volgende browsers:
  • Windows: Firefox 3.6 en hoger en Internet Explorer 7 of hoger.
  • Linux (Redhat/Suse/Ubuntu): Firefox 4.0 en hoger
Momenteel is het gebruik van vCloud Director dus nog niet mogelijk als u gebruik maakt van Mac OS X. In sommige gevallen dienen er opties aangepast worden in uw browser voor het gebruik van vCloud:
Firefox:
  1. Selecteer preferences -> opties
  2. Selecteer de tab Content en selecteer de javascript checkbox
  3. Selecteer de tab privacy
  4. In het drop-down menu kies aangepaste instellingen
  5. Check cookies van websites accepteren aan en accepteer cookies van 3e partij aan
Internet Explorer:
  1. Selecteer extra -> internet opties
  2. Selecteer de tab beveiliging
  3. Click op custom level en check de volgende boxes als enabled:
    1. Active X besturingselementen met certificaat downloaden
    2. ActiveX Controls en plugins toestaan
    3. META REFRESH toestaan
    4. Actieve scripting toestaan
Daarnaast heeft vCloud Director het volgende nodig:
  1. Adobe Flash Player versie 10.1 of hoger
  2. Clients moeten SSL 3.0 en TLS 1.0. ondersteunen
  3. Java 1.6.0 of hoger om vApps of media te uploaden

Waar log ik in?

U kunt met de door ons verstrekte accountgegevens inloggen op de vCloud Director portal

Wat is vCloud

vCloud Director is een web-based portal gebaseerd op het self-service concept waarin klanten de beschikking krijgen over een eigen virtueel datacenter. Binnen een virtueel datacenter kunnen gebruikers met behulp van templates snel en gemakkelijk servers aanmaken. Gebruikers betalen alleen voor hetgeen wat zij afnemen en kunnen dynamisch de capaciteit van hun virtuele datacenter vergroten en verkleinen.

Wat is een vDC

Een virtueel datacenter is opgebouwd uit resources. Deze resources bestaan uit virtuele zoals cpu en geheugen, opslag en netwerk resources zoals IP adressen. Al deze resources worden via de vCloud Director portal aangeboden en kunnen deze daar beheerd en toegewezen worden.

Beginnen met vCloud

User Preferences veranderen: In de zwarte top balk ziet u preferences staan, hier kunt u:
  1. Uw homepage veranderen
  2. Uw Alerts aanpassen
  3. Uw wachtwoord wijzigen