Hosted Zimbra Pro instellen

Voer de stappen in de onderstaande handleidingen uit om uw e-mailclient(s) zo te configureren dat u gebruik kunt gaan maken van uw Hosted Zimbra Pro mailbox. Als uw e-mailclient niet in de lijst voorkomt neemt u contact op met onze servicedesk.

Systeemeisen
  • Minimaal MAC OS X 10.6, Snow Leopard
  • Hosted Zimbra mailbox

E-mail

1. Open Apple Mail en kies voor Mail -> Accounts
  2. Kies voor Voeg een andere account toe
  3. Kies voor Voeg een mail account toe
  4. Vul in dit venster uw naam, uw Hosted Zimbra gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Ga door
  5. In het volgende scherm (Server voor inkomende post) vult u de volgende gegevens in
  6. Type account:IMAP
  7. Mail server: zimbra-login.net
  8. Gebruikersnaam: uw emailadres
  9. Wachtwoord: uw wachtwoord
  10. We zijn nu aangekomen bij het scherm Server uitgaande Post. Vul hier de volgende gegevens:
  11. SMTP server: zimbra-login.net
  12. Gebruikersnaam: uw emailadres
  13. Wachtwoord: uw wachtwoord
  14. Na voor de laatste maal Ga door en Maak aan gedrukt te hebben is uw e-mail account klaar voor gebruik!

Agenda

1. Open Apple Agenda en kies voor Agenda -> Voorkeuren
  2. Klik op Accounts
  3. Klik nu linksonder op het + teken om de account toe te voegen.
  4. Neem de volgende instellingen over
  5. Accounttype: CalDAV
  6. Gebruikersnaam: uw emailadres
  7. Wachtwoord: uw wachtwoord
  8. Serveradres: zimbra-login.net
  9. Na voor de laatste maal Ga door en Maak aan gedrukt te hebben is nu ook uw agenda klaar voor gebruik!

Contacten

1. Open Apple Contacten en kies voor Contacten -> Voorkeuren
  2. Klik nu linksonder op het + teken om de account toe te voegen.
  3. Neem de volgende instellingen over
  4. Accounttype: CardDav
  5. Gebruikersnaam: uw emailadres
  6. Wachtwoord: uw wachtwoord
  7. Serveradres: zimbra-login.net
  8. Na voor de laatste maal Ga door en Maak aan gedrukt te hebben zijn uw contacten klaar voor gebruik!

Android 2.1+

Systeemeisen
  • Minimaal Android 2.1
  • Hosted Zimbra mailbox
  1. Klik op het toestelknop [menu] en kies in dit menu voor instellingen.
  2. Kies nu voor de optie Accounts en synchronisatie en u krijgt een nieuw venster.
  3. Kies voor de optie Exchange ActiveSync in het nieuwe venster.
  4. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Handmatig instellen.
  5. Voer als serveradres zimbra-login.net in, laat het domein leeg. Controleer uw gebruikersnaam en wachtwoord. Vink SSL aan en klik op volgende.
  6. U krijgt nu een nieuw venster waar u kunt aanvinken welke diensten u wilt synchroniseren.
  7. U bent nu klaar met het toevoegen van een Hosted Zimbra account aan een Android 2.1 toestel.

Android 4.0+

Systeemeisen
  • Minimaal Android 4.0
  • Hosted Zimbra mailbox
  1. Klik op het toestelknop [menu] en kies in dit menu voor instellingen.
  2. Kies nu voor de optie Accounts en synchronisatie en u krijgt een nieuw venster.
  3. Klik op account toevoegen en kies voor de optie Microsoft Exchange ActiveSync in het nieuwe venster.
  4. Voer uw volledige email adres en wachtwoord in en klik op Volgende.
  5. Voer bij Domein\Gebruikersnaam uw domeinnaam in voor de gebruikersnaam.
    Voorbeeld: Is uw email adres: mijn.emailadres@voorbeeld.nl
    dan is uw gebruikersnaam: voorbeeld.nl\mijn.emailadres
  6. Voer als serveradres zimbra-login.net in, laat het domein leeg. Controleer uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  7. Vink Beveiligde verbinding (SSL) gebruiken aan en klik op volgende.
    *Mogelijk krijgt u een pop-up met melding dat Extern Beveiligingsbeheer een benodigde is voor zimbra.login.net.
    Klik op OK, lees de wijzigingen door die Extern Beveiligingsbeheer toepast op uw toestel en klik op Activeren
  8. U krijgt nu een nieuw venster waar u kunt aanvinken welke diensten u wilt synchroniseren.
  9. U bent nu klaar met het toevoegen van een Hosted Zimbra account aan een Android 4.0 toestel.
Systeemeisen
  • Minimaal iOS 5.0
  • Hosted Zimbra mailbox

E-mail

1. Ga in het hoofdmenu naar de optie Instellingen.
  2. Kies vervolgens E-mail, contacten, agenda’s en klik op Voeg account toe..
  3. Kies voor Microsoft Exchange.
  4. Vul in het veld E-mail uw Hosted Zimbra e-mailadres in.
  5. Vul bij gebruikersnaam nogmaals dit e-mailadres in.
  6. Vul bij Wachtwoord uw Hosted Zimbra wachtwoord in en klik op Volgende.
  7. U komt terug in het zelfde invoerscherm met als verschil een paar extra velden genaamd Server, domein en gebruikersnaam.
  8. Vul bij het veld Server zimbra-login.net in.
  9. Vul bij het veld gebruikersnaam uw gebruikersnaam van zimbra in en druk op Volgende.
  10. Nu komt u in dit scherm. Desgewenst kunt u hier synchronisatie van uw Contacten en Agenda’s activeren.
  11. Klik op volgende en u bent klaar met het instellen van Hosted Zimbra op de iPhone.
  12. Om uw dataverkeer in te perken en batterij te sparen kunt in het hoofdscherm kiezen voor de optie Instellingen en hierna de optie Nieuwe gegevens. U kunt ervoor kiezen om in dit scherm uw e-mail ieder kwartier binnen te halen.
  1. Klik op bb-settings (instellingen)
  2. Klik op bb-accounts (accounts)
  3. Klik op bb-add-account (account toevoegen)
  4. Klik op IMAP
  5. Voer in bij E-mailadres: Uw e-mailadres
  6. Voer in bij Wachtwoord: Uw wachtwoord
  7. Voer in bij Serveradres: zimbra-login.net
  8. Klik op Volgende
  9. Klik op Gereed
Systeemeisen
  • Minimaal Windows XP SP3
  • Hosted Zimbra mailbox
  1. Download de Outlook Zimbra connector vanaf ons Hosted Zimbra platform. Ga naar: https://zimbra-login.net:7071/zimbraAdmin/ en klik aan de linkerkant op Hulpmiddelen en migratie, vervolgens op Zimbra Connector for Outlook welke u onderaan de pagina kunt vinden.
  2. Open en installeer het zojuist gedownloade bestand en volg de instructies.
  3. Open Microsoft Outlook. U wordt gevraagd om een serveradres, en uw e-mailadres en wachtwoord. Vul deze in. Het serveradres is zimbra-login.net. Let erop dat u ook een vinkje zet bij: Beveiligde verbinding gebruiken.
  4. Klik op OK
  5. Uw Hosted Zimbra account is gereed voor gebruik
Systeemeisen
  • Minimaal Mac OS X 10.5.8
  • Hosted Zimbra Light mailbox
  1. Open Outlook 2011
  2. Klik in de menu balk op Outlook
  3. Klik op Voorkeuren
  4. Klik op Accounts
  5. Klik op E-mailaccount
  6. Vul bij E-mailadres in: Uw e-mailadres
  7. Vul bij Wachtwoord in: Uw wachtwoord
  8. Vul bij Gebruikersnaam in: Uw e-mailadres
  9. Selecteer bij Type: IMAP
  10. Vul bij Server voor inkomende e-mail in: zimbra-login.net
  11. Plaats een vinkje bij Standaardpoort negeren
  12. Vervang 143 voor: 993
  13. Plaats een vinkje bij SSL gebruiken om een verbinding te maken (aanbevolen)
  14. Vul bij Server voor uitgaande e-mail in: zimbra-login.net
  15. Plaats een vinkje bij Standaard poort negeren
  16. Vervang 25 voor: 587
  17. Plaats een vinkje bij SSL gebruiken om een verbinding te maken (aanbevolen)
  18. Klik op Account toevoegen
  19. U bent nu terug in het overzichtsvenster. U kunt dit venster sluiten
  20. Uw e-mail is gereed voor gebruik
Systeemeisen
  • Minimaal Windows 7
  • Hosted Zimbra mailbox
  1. Volg de instructies voor uw besturingssysteem
    • Windows 7:
      • Ga naar Start > Configuratiescherm > en selecteer rechtsboven onder weergevengrote pictogrammen” en dubbelklik op email
    • Windows 8:
      • Zodra u op het Startscherm zit, typt u hier “Configuratiescherm” in. Waarna u dan op Mail (32 bits) kunt klikken
  2. Klik op Profielen weergeven en hierna op Toevoegen
  3. Vul als profielnaam Hosted Zimbra in en klik op OK
  4. Selecteer Handmatige instelling of extra servertypen
  5. Klik op Volgende
  6. Selecteer Outlook.com of Exchange ActiveSync compatibele service
  7. Klik op Volgende
  8. Vul bij Uw naam in: Uw naam
  9. Vul bij E-mailadres in: Uw e-mailadres
  10. Vul bij E-mailserver in: zimbra-login.net
  11. Vul bij Gebruikersnaam in: Uw e-mailadres
  12. Vul bij Wachtwoord in: Uw wachtwoord
  13. Klik op Volgende
  14. Klik op Sluiten
  15. Klik op Voltooien
  16. Klik op Sluiten
  17. Uw Hosted Zimbra account is gereed voor gebruik
Systeemeisen
  • Minimaal Windows 7 SP1
  • Hosted Zimbra mailbox
  1. Volg de instructies voor uw besturingssysteem
    • Windows 7:
      • Ga naar Start > Configuratiescherm > en selecteer rechtsboven onder weergevengrote pictogrammen” en dubbelklik op email
    • Windows 8:
      • Zodra u op het Startscherm zit, typt u hier “Configuratiescherm” in. Waarna u dan op Mail (32 bits) kunt klikken
  2. Klik op Profielen weergeven en hierna op Toevoegen
  3. Vul als profielnaam Hosted Zimbra in en klik op OK
  4. Selecteer Handmatige instelling of extra servertypen
  5. Klik op Volgende
  6. Selecteer Outlook.com of Exchange ActiveSync compatibele service
  7. Klik op Volgende
  8. Vul bij Uw naam in: Uw naam
  9. Vul bij E-mailadres in: Uw e-mailadres
  10. Vul bij E-mailserver in: zimbra-login.net
  11. Vul bij Gebruikersnaam in: Uw e-mailadres
  12. Vul bij Wachtwoord in: Uw wachtwoord
  13. Klik op Volgende
  14. Klik op Sluiten
  15. Klik op Voltooien
  16. Klik op Sluiten
  17. Uw Hosted Zimbra account is gereed voor gebruik
  • Thunderbird
  • Hosted Zimbra Pro mailbox
  1. Open Thunderbird
  2. Klik rechtsboven op de knop met 3 streepjes
  3. Open het menu Opties
  4. Klik op Accountinstellingen
  5. Klik op Accountacties
  6. Klik op E-mailaccount toevoegen
  7. Vul bij Uw naam in: Uw volledige naam
  8. Vul bij E-mailadres in: Uw e-mailadres
  9. Vul bij Wachtwoord in: Uw wachtwoord
  10. Klik op Doorgaan
  11. Klik op Handmatige config als deze knop tevoorschijn komt
  12. Selecteer bij Inkomend: IMAP
  13. Vul in bij Serverhostnaam voor inkomend: zimbra-login.net
  14. Vul in bij Poort voor inkomend: 993
  15. Selecteer bij SSL voor inkomend: SSL/TLS
  16. Selecteer bij Authenticatie voor inkomend: Normaal wachtwoord
  17. Vul in bij Serverhostnaam voor uitgaand: zimbra-login.net
  18. Vul in bij Poort voor uitgaand: 587
  19. Selecteer bij SSL voor uitgaand: STARTTLS
  20. Selecteer bij Authenticatie voor uitgaand: Normaal wachtwoord
  21. Vul bij Gebruikersnaam in: Uw e-mailadres
  22. Klik op Hertesten
  23. Uw e-mail is gereed voor gebruik
Systeemeisen
  • Minimaal Windows 8
  • Hosted Zimbra Pro mailbox
  1. Ga naar Start
  2. Klik op Mail
  3. U dient te zijn ingelogd in Mail met uw Microsoft account
  4. Ga met uw muis naar rechtsonder in de hoek en dan naar boven
  5. De Charms bar komt tevoorschijn, klik hier op Instellingen
  6. Klik op Accounts
  7. Klik op Voeg een account toe
  8. Klik op Exchange
  9. Vul bij E-mailadres in: Uw e-mail adres
  10. Vul bij Wachtwoord in: Uw wachtwoord
  11. Klik op Verbinding maken
  12. Uw e-mail is nu gereed voor gebruik
Systeemeisen
  • Minimaal Windows 7
  • Hosted Zimbra mailbox
  1. Open Windows Live Mail
  2. Klik linksboven op de blauwe knop
  3. Ga naar Opties
  4. Klik op E-mailaccounts
  5. Klik op Toevoegen
  6. Selecteer E-mailaccount
  7. Klik op Volgende
  8. Vul bij E-mailadres in: Uw e-mailadres
  9. Vul bij Wachtwoord in: Uw wachtwoord
  10. Zorg dat Dit wachtwoord onthouden is aangevinkt
  11. Vul bij Schermnaam voor verzonden berichten in: Uw naam
  12. Klik op Volgende
  13. Selecteer bij Servertype: IMAP
  14. Vul bij Serveradres (inkomende e-mail) in: zimbra-login.net
  15. Plaats een vinkje bij Vereist een beveiligde verbinding (SSL)
  16. Zorg dat bij Verifiëren met staat geselecteerd: Niet-versleutelde tekst
  17. Vul bij Gebruikersnaam in: Uw e-mailadres
  18. Vul bij Serveradres (uitgaande e-mail) in: zimbra-login.net