Hosted Exchange Pro instellen

Voer de stappen in de onderstaande handleidingen uit om uw e-mailclient(s) zo te configureren dat u gebruik kunt gaan maken van uw hosted Exchange Pro mailbox. Als uw e-mailclient niet in de lijst voorkomt neemt u contact op met onze servicedesk.

Systeemeisen
  • Minimaal MAC OS X 10.6, Snow Leopard
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox
  1. Zorg dat u aan bovenstaande systeemeisen voldoet
  2. Open Mail
  3. Kies voor Mail > Voorkeuren
  4. Klik op het tabblad Accounts
  5. Klik onderaan op om een nieuw account toe te voegen
    • Volledige naam: uw naam
    • E-mailadres: Uw primaire e-mailadres
    • Wachtwoord: uw wachtwoord
  6. Klik op Ga door
  7. Uw e-mail is gereed voor gebruik
Systeemeisen
  • Minimaal Android 2.0
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox
  1. Zorg dat u aan bovenstaande systeemeisen voldoet
  2. Kies in het Hoofdmenu voor E-mail
    • Gebruikersnaam: Uw primaire e-mailadres
    • Wachtwoord: uw wachtwoord
  3. Klik op Volgende
  4. Wanneer er nogmaals om de Gebruikersnaam wordt gevraagd vult u in: Uw SMTP gebruikersnaam (deze kunt u vinden in het servicepaneel, bijvoorbeeld: HOSTED\info392872)
  5. Wanneer om de Server wordt gevraagd vult u in: owa.exchange-login.net
  6. Beantwoord de vraag Welk type account? met: Microsoft Exchange Activesync
  7. Klik op OK in het venster Beheer externe beveiliging
  8. U kunt nu uw Accountopties personaliseren. Klik hierna op Volgende
  9. Kies voor Inschakelen in het venster Apparaatbeheer activeren?
  10. Geef uw e-mail account een naam in het scherm E-mail instellen. Klik hierna op Gereed
  11. Uw e-mail is gereed voor gebruik
  1. Klik op bb-settings (instellingen)
  2. Klik op bb-accounts (accounts)
  3. Klik op bb-add-account (account toevoegen)
  4. Klik op Microsoft Exchange ActiveSync
  5. Voer in bij E-mailadres: Uw e-mailadres
  6. Voer in bij Wachtwoord: Uw wachtwoord
  7. Voer in bij Serveradres: owa.exchange-login.net
  8. Klik op Volgende
  9. Klik op Gereed
Systeemeisen
  • Minimaal iOS 5.0
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox
  1. Zorg dat u aan bovenstaande systeemeisen voldoet
  2. Ga naar Instellingen
  3. Ga naar Mail
  4. Klik op Accounts
  5. Klik op Nieuwe account
  6. Klik op Exchange
  7. Vul bij E-mail in: Uw e-mailadres
  8. Vul bij Wachtwoord in: Uw wachtwoord
  9. Vul bij Beschrijving in: Exchange (of iets anders naar keuze)
  10. Klik op Volgende
  11. Wanneer u de melding krijgt Serveridentiteit niet gecontroleerd kiest u voor Ga door
  12. Vul bij Server in: owa.exchange-login.net
  13. Domein kunt u leeglaten
  14. Vul bij Gebruikersnaam in: Uw e-mailadres
  15. Vul bij Wachtwoord in: Uw wachtwoord
  16. Vul bij Beschrijving in: Exchange (of iets anders naar keuze)
  17. Klik op Volgende
  18. Wanneer u de melding krijgt Serveridentiteit niet gecontroleerd kiest u voor Ga door
  19. Vervolgens kunt u aangeven wat u wilt synchroniseren, dit kunt u zelf kiezen.
  20. Klik op Bewaar
  21. Uw e-mail is gereed voor gebruik
Systeemeisen
  • Minimaal Windows Phone 6
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox
  1. Zorg dat u aan bovenstaande systeemeisen voldoet.
  2. Bij Start veegt u naar links naar de lijst App, selecteert u Instellingen en daarna E-mail + accounts.
  3. Selecteer Een account toevoegen > Outlook.
  4. Geef uw e-mailadres en wachtwoord op en selecteer Aanmelden. Windows Phone zal nu proberen uw e-mailaccount automatisch te configureren. Als de configuratie met succes wordt voltooid, gaat u verder met stap 7.
  5. Als u het bericht “Controleer uw gegevens en probeer het opnieuw” te zien krijgt heeft u mogelijk uw wachtwoord verkeerd ingevoerd. Controleer of u het juiste e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd. Tijdens deze fase hoeft u geen waarden op te geven voor Gebruikersnaam en Domein. Selecteer Aanmelden. Als de configuratie met succes wordt voltooid, gaat u verder met stap 7.
  6. Als uw e-mailaccount niet automatisch kan worden ingesteld, ziet u het bericht “We konden uw instellingen niet vinden”. Selecteer Geavanceerd. U moet de volgende gegevens invoeren:
    • E-mailadres Dit is uw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld voornaam.achternaam@cyso.nl
    • Wachtwoord Dit is het wachtwoord voor uw e-mailaccount
    • Gebruikersnaam Dit is uw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld voornaam.achternaam@cyso.nl
    • Domein Dit is het gedeelte van uw e-mailadres na het @-teken, bijvoorbeeld cyso.nl
    • Server Dit is het server adres, owa.exchange-login.net
    • Selecteer Alle instellingen tonen en zorg ervoor dat het vakje Server vereist gecodeerde (SSL) verbinding is geselecteerd
  7. Selecteer Aanmelden.
  8. Selecteer OK als Exchange ActiveSync u vraagt om beleidsregels af te dwingen of een wachtwoord in te stellen.
  9. Uw e-mail is gereed voor gebruik
Systeemeisen
  • Minimaal Windows Vista
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox
  1. Zorg dat u aan bovenstaande systeemeisen voldoet
  2. Volg de instructies voor uw besturingssysteem
    • Windows Vista:
      • Ga naar Start > Configuratiescherm > Gebruikersaccounts en dubbelklik op email
    • Windows Vista methode 2:
      • Ga naar Start > Instellingen > 32 Bits Elementen > Configuratiescherm en dubbelklik op email
    • Windows 7:
      • Ga naar Start > Configuratiescherm > en selecteer rechtsboven onder weergevengrote pictogrammen” en dubbelklik op email
    • Windows 8:
      • Zodra u op het Startscherm zit, typt u hier “Configuratiescherm” in. Waarna u dan op Mail (32 bits) kunt klikken
    • Windows 10:
      • Typ in de zoekbalk Control Panel of “Configuratiescherm” in. Ga naar User Accounts en klik op E-mail (32 bit)
    • Klik op Profielen weergeven en hierna op Toevoegen
    • Vul als profielnaam Hosted Exchange 2010 in en klik op OK
      • Uw naam: uw voor en achternaam
      • E-mailadres: Uw primaire e-mailadres
      • Wachtwoord: Uw wachtwoord.
      • Typ het wachtwoord opnieuw: Uw wachtwoord
    • Klik op Volgende
    • Vul achter Gebruikersnaam uw primaire e-mailadres in, vul vervolgens bij Wachtwoord uw wachtwoord in
    • Klik op OK
    • Uw e-mailaccount wordt geconfigureerd. Wacht totdat de configuratie klaar is
    • Zodra de configuratie voltooid is klikt u op Voltooien
    • U bent nu terug in het overzichtsvenster. Om alle instellingen op te slaan klikt u op OK
    • Uw e-mail is gereed voor gebruik

Wilt u een Hosted Exchange Pro mailbox koppelen aan een bestaand profiel? Klik dan in het Configuratie scherm (Control Panel) op ‘E-mail accounts’ in plaats van Nieuw profiel toevoegen. Controleer of het geselecteerde profiel altijd gebruikt wordt. Zie ‘Show profiles‘, selecteer het gebruikte profiel en controleer of de optie ‘Always use this profile’ aangevinkt is.

Systeemeisen
  • Minimaal MAC OS X 10.5.8
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox
  1. Zorg dat u aan bovenstaande systeemeisen voldoet
  2. Open Outlook 2011 en klik in de menu balk op Outlook en vervolgens op Voorkeuren
  3. Klik nu op Accounts gevolgd door “Exchange-account”
  4. U moet de volgende gegevens invoeren:
    • E-mailadres Dit is uw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld voornaam.achternaam@cyso.nl
    • Methode Gebruikersnaam en wachtwoord
    • Gebruikersnaam Dit is uw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld voornaam.achternaam@cyso.nl
    • Vul bij Wachtwoord uw wachtwoord in
    • Zorg dat “Automatisch configureren” aangevinkt is en klik op Account toevoegen
  5. U krijgt nu een omleidingswaarschuwing te zien. Zorg dat “Mijn antwoord altijd gebruiken voor deze server” aangevinkt is en klik op Toestaan
  6. U bent nu terug in het overzichtsvenster. U kunt dit venster sluiten
  7. Uw e-mail is gereed voor gebruik
Systeemeisen
  • Minimaal Windows 7
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox
  1. Zorg dat u aan bovenstaande systeemeisen voldoet
  2. Volg de instructies voor uw besturingssysteem
    • Windows 7:
      • Ga naar Start > Configuratiescherm > en selecteer rechtsboven onder weergevengrote pictogrammen” en dubbelklik op email
    • Windows 8:
      • Zodra u op het Startscherm zit, typt u hier “Configuratiescherm” in. Waarna u dan op Mail (32 bits) kunt klikken
    • Windows 10:
      • Typ in de zoekbalk Control Panel of “Configuratiescherm” in. Ga naar User Accounts en klik op E-mail (32 bit)
    • Klik op Profielen weergeven en hierna op Toevoegen
    • Vul als profielnaam Hosted Exchange 2010 in en klik op OK
      • Uw naam: uw voor en achternaam
      • E-mailadres: Uw primaire e-mailadres
      • Wachtwoord: Uw wachtwoord.
      • Typ het wachtwoord opnieuw: Uw wachtwoord
    • Klik op Volgende
    • Vul achter Gebruikersnaam uw primaire e-mailadres in, vul vervolgens bij Wachtwoord uw wachtwoord in
    • Klik op OK
    • Uw e-mailaccount wordt geconfigureerd. Wacht totdat de configuratie klaar is
    • Zodra de configuratie voltooid is klikt u op Voltooien
    • U bent nu terug in het overzichtsvenster. Om alle instellingen op te slaan klikt u op OK
    • Uw e-mail is gereed voor gebruik

Wilt u een Hosted Exchange Pro mailbox koppelen aan een bestaand profiel? Klik dan in het Configuratie scherm (Control Panel) op ‘E-mail accounts’ in plaats van Nieuw profiel toevoegen. Controleer of het geselecteerde profiel altijd gebruikt wordt. Zie ‘Show profiles‘, selecteer het gebruikte profiel en controleer of de optie ‘Always use this profile’ aangevinkt is.

Systeemeisen
  • Minimaal Windows 7 SP1
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox
  1. Zorg dat u aan bovenstaande systeemeisen voldoet
  2. Volg de instructies voor uw besturingssysteem
    • Windows 7:
      • Ga naar Start > Configuratiescherm > en selecteer rechtsboven onder weergevengrote pictogrammen” en dubbelklik op email
    • Windows 8:
      • Zodra u op het Startscherm zit, typt u hier “Configuratiescherm” in. Waarna u dan op Mail (32 bits) kunt klikken
    • Windows 10:
      • Typ in de zoekbalk Control Panel of “Configuratiescherm” in. Ga naar User Accounts en klik op E-mail (32 bit)
    • Klik op Profielen weergeven en hierna op Toevoegen
    • Vul als profielnaam Hosted Exchange 2010 in en klik op OK
      • Uw naam: uw voor en achternaam
      • E-mailadres: Uw primaire e-mailadres
      • Wachtwoord: Uw wachtwoord.
      • Typ het wachtwoord opnieuw: Uw wachtwoord
    • Klik op Volgende
    • Vul achter Gebruikersnaam uw primaire e-mailadres in, vul vervolgens bij Wachtwoord uw wachtwoord in
    • Klik op OK
    • Uw e-mailaccount wordt geconfigureerd. Wacht totdat de configuratie klaar is
    • Zodra de configuratie voltooid is klikt u op Voltooien
    • U bent nu terug in het overzichtsvenster. Om alle instellingen op te slaan klikt u op OK
    • Uw e-mail is gereed voor gebruik

Wilt u een Hosted Exchange Pro mailbox koppelen aan een bestaand profiel? Klik dan in het Configuratie scherm (Control Panel) op ‘E-mail accounts’ in plaats van Nieuw profiel toevoegen. Controleer of het geselecteerde profiel altijd gebruikt wordt. Zie ‘Show profiles‘, selecteer het gebruikte profiel en controleer of de optie ‘Always use this profile’ aangevinkt is.

Systeemeisen
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox
  1. Zorg dat u aan bovenstaande systeemeisen voldoet
  2. Open Outlook 2016
  3. Klik op Tools en hierna op Accounts
  4. Klik op Exchange or Office 365
  5. E-mail address: Uw primaire e-mailadres
  6. Method: User Name and Password
  7. Username: Uw SMTP Gebruikersnaam (HOSTED\gebruikersnaam)
  8. Password: Uw wachtwoord
  9. Klik op Add Account
  10. Bij de melding Outlook was redirected to the server autodiscover.exchange-login.net to get new settings for your account vinkt u Always use my response for this server aan en klikt u op Allow
  • Thunderbird
  • Hosted Exchange 2010 Pro mailbox
  1. Open Thunderbird
  2. Klik rechtsboven op de knop met 3 streepjes
  3. Open het menu Opties
  4. Klik op Accountinstellingen
  5. Klik op Accountacties
  6. Klik op E-mailaccount toevoegen
  7. Vul bij Uw naam in: Uw volledige naam
  8. Vul bij E-mailadres in: Uw e-mailadres
  9. Vul bij Wachtwoord in: Uw wachtwoord
  10. Klik op Doorgaan
  11. Klik op Handmatige config als deze knop tevoorschijn komt
  12. Selecteer bij Inkomend: IMAP
  13. Vul in bij Serverhostnaam voor inkomend: owa.exchange-login.net
  14. Vul in bij Poort voor inkomend: 993
  15. Selecteer bij SSL voor inkomend: SSL/TLS
  16. Selecteer bij Authenticatie voor inkomend: NTLM
  17. Vul in bij Serverhostnaam voor uitgaand: owa.exchange-login.net
  18. Vul in bij Poort voor uitgaand: 587
  19. Selecteer bij SSL voor uitgaand: STARTTLS
  20. Selecteer bij Authenticatie voor uitgaand: Normaal wachtwoord
  21. Vul bij Gebruikersnaam in: Uw e-mailadres
  22. Klik op Klaar
  23. Uw e-mail is gereed voor gebruik
Systeemeisen
  • Minimaal Windows 8
  • Hosted Exchange Pro mailbox
  1. Ga naar Start
  2. Klik op Mail
  3. U dient te zijn ingelogd in Mail met uw Microsoft account
  4. Ga met uw muis naar rechtsonder in de hoek en dan naar boven
  5. De Charms bar komt tevoorschijn, klik hier op Instellingen
  6. Klik op Accounts
  7. Klik op Voeg een account toe
  8. Klik op Exchange
  9. Vul bij E-mailadres in: Uw e-mail adres
  10. Vul bij Wachtwoord in: Uw wachtwoord
  11. Klik op Verbinding maken
  12. Uw e-mail is nu gereed voor gebruik
Systeemeisen
  • Minimaal Windows 7
  • Hosted Exchange Pro mailbox
  1. Open Windows Live Mail
  2. Klik linksboven op de blauwe knop
  3. Ga naar Opties
  4. Klik op E-mailaccounts
  5. Klik op Toevoegen
  6. Selecteer E-mailaccount
  7. Klik op Volgende
  8. Vul bij E-mailadres in: Uw e-mailadres
  9. Vul bij Wachtwoord in: Uw wachtwoord
  10. Zorg dat Dit wachtwoord onthouden is aangevinkt
  11. Vul bij Schermnaam voor verzonden berichten in: Uw naam
  12. Klik op Volgende
  13. Selecteer bij Servertype: IMAP
  14. Vul bij Serveradres (inkomende e-mail) in: owa.exchange-login.net
  15. Plaats een vinkje bij Vereist een beveiligde verbinding (SSL)
  16. Zorg dat bij Verifiëren met staat geselecteerd: Beveiligd-wachtwoordverificatie
  17. Vul bij Gebruikersnaam in: Uw e-mailadres
  18. Vul bij Serveradres (uitgaande e-mail) in: owa.exchange-login.net