Hoe werk ik met de Catalog

Inleiding

In Catalogs kan bijna alles binnen een vDC opgeslagen worden, van server installatie dvd’s tot complete vApps. Catalogs maken het aanmaken van nieuwe virtual machines, vApps of installatie van media bijzonder makkelijk.

Media uploaden

Met de catalog kan makkelijk een overzichtelijke lijst met beschikbare programma’s worden opgebouwd, zoals operating systems, maar ook andere installatieprogramma’s. Om een programma toe te voegen aan de catalog moeten de volgende stappen gevolgd worden.
  1. Open catalogs en kies de juiste catalog
  2. Selecteer het tabblad media
  3. Klik op upload
  4. Klik op browse en kies een .ovf, .iso of .flp file en klik browse
  5. Kies een vul de Name in en Description
  6. Kies de vDC en Catalog waar de media in moet
  7. Klik op upload
  8. De media zal nu beginnen met uploaden
  9. U kunt de voortgang bijhouden in het Progress window

vApp aan catalog toevoegen

Het aanmaken van een vApp in de catalog maakt het beheren van een vDC een stuk efficiënter doordat servers snel toegevoegd en verwijderd kunnen worden. Een vApp aan de catalog toevoegen kan met de volgende stappen:
  1. Selecteer de vApp die in de catalog moet komen
  2. Stop de vApp en wacht tot deze is uitgeschakeld
  3. Klik met de rechtermuisknop op de vApp en selecteer add to catalog
  4. Vul de Name in en Description
  5. Selecteer de vDC en catalog
  6. Kies de storage lease in days of hours
  7. Kies of make identical copy of Customize VM settings
  8. Klik op OK