Hoe maak ik een VM aan?

Inleiding

Een VM of Virtual Machine is een gevirtualiseerde machine. Dit kan een server zijn of client. Deze virtual machines kunnen snel aangemaakt worden en hebben flexibel schaalbare resources. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld snel processoren toevoegen tijdens piekgebruik. Deze flexibiliteid maakt de vCloud zo bijzonder effectief en kostenbesparend.

Handleiding

Als u een VM wilt toevoegen kan dit op twee manieren gedaan worden: een VM uit de catalog toegevoegen, of een geheel nieuwe VM aanmaken.

VM van een catalog toevoegen

Vanuit de catalog kunnen VM templates worden toegevoegd aan een vApp. Dit kan gedaan worden met de volgende stappen:
  1. Open de vApp waar de VM in moet komen
  2. Klik op het groene plusje om een VM toe te voegen
  3. Selecteer één of meerdere VMs uit de catalog en klik add
  4. Klik op finish. De VM(s) word(en) nu toegevoegd. Optioneel kunnen de netwerk settings aangepast worden. Indien dit gewenst is klik dan opnext
  5. Kies het netwerk waarmee de VM connectie moet hebben en kies de IP Assignment. Klik vervolgens opnext
  6. Configureer de netwerk settings van de VM en klik op next
  7. Er opent vervolgens een scherm met een samenvatting van uw VM instellingen. Klik op finish als alles goed staat. Als er nog iets aangepast moet worden kan er op back geklikt worden

Nieuwe VM aanmaken

Als er een compleet nieuwe VM aangemaakt moet worden, kan dat met de volgende stappen:
  1. Open de vApp waar u de VM aan wilt toevoegen
  2. Klik op het groene plusje om een VM toe te voegen
  3. Kies New Virtual Machine
  4. Vul een Full name (deze naam zal getoond worden in de vDC lijsten) en een Computer name (dit wordt de naam van de guest OS). Wij raden aan ook de Description in te vullen
  5. Kies een Operating system family en operating system !!LET OP Deze moeten goed staan voor optimale samenwerking tussen VM en het besturingssysteem LET OP!!
  6. Kies het aantal processoren en hoeveel werkgeheugen de server heeft (in MB of GB)
  7. Kies de grootte van de hardeschijf
  8. Selecteer een bus type en het aantal netwerk kaarten
  9. Klik op finish. De VM wordt nu toegevoegd
  10. Kies het netwerk waarmee de VM connectie moet hebben en kies de IP Assignment
  11. Configureer de netwerk settings van de VM en klik op next
  12. Er opent vervolgens een scherm met een samenvatting van uw VM instellingen. Klik op finish als alles goed staat. Als er nog iets aangepast moet worden kan er op back geklikt worden