Hoe maak ik een vApp aan?

Inleiding

Een vApp of Virtual Appliance is een verzameling van één of meer virtual machines die samen een logisch geheel vormen.

Handleiding

De virtual machines binnen een vApp bezitten een intern virtueel netwerk en kan als geheel of afzonderlijk per server aan een extern netwerk worden aangesloten. vApps kunnen als templates opgeslagen worden voor hergebruik om bijvoorbeeld later snel een webserver en SQL database uit te kunnen rollen. Als u een vApp wilt toevoegen aan uw vCloud datacenter kan dit op 2 manieren: een vApp template vanuit de catalog een vApp importeren of een compleet nieuwe vApp aanmaken.

vApp aanmaken van template

Met de volgende stappen kunt u een vApp van template toevoegen uit een Catalog
  1. Na het inloggen, klik op My Cloud en selecteer in de linkerkolom vApps
  2. Klik nu op het Groene plusje bovenin de tabel
  3. Er opent zich nu een scherm met de vApps in uw catalog. U kunt verschillende Catalogs openen door bovenin het dropdown menu look in: te openen. Hierin vindt u alle beschikbare Catalogs
  4. Selecteer de gewenste vApp en klik op next
  5. Vul de name: in, wij raden u aan om ook de description: in te vullen maar dit is niet vereist
  6. Selecteer in welk vDC de nieuwe vApp moet komen en specificeer de runtime lease en storage lease
  7. Selecteer finish. De vApp wordt nu aangemaakt

Een nieuwe vApp maken

Om een nieuwe vApp aan te maken zijn een aantal stappen nodig.
  1. Klik op my Cloud en selecteer vApps
  2. Selecteer bovenin Build new vApp
  3. Geef een naam en beschrijving aan uw nieuwe vApp en stel de Runtime en Storage lease in
  4. U krijgt nu de optie om VMs toe te voegen vanuit de catalog of nieuwe VMs aan te maken. Ook is het mogelijk om finish te selecteren en een lege vApp aan te maken