Hoe installeer ik een besturingssysteem op mijn VM?

Inleiding

Hoe installeer ik een besturingssysteem op mijn vm?

Handleiding

Als er een operating system geïnstalleerd moet worden op een VM kan dat op twee manieren: vanuit de Catalog of vanaf een lokale CD/DVD/Floppy.

Operating system installeren van catalog

In de catalog kunnen meerdere operating systems geüpload worden. Om deze op een VM te installeren kan dat met de volgende stappen:
  1. Open de juiste vApp en kies de VM waarop het operating system geïnstalleerd moet worden
  2. Klik met de rechtermuisknop op de VM en schakel deze uit
  3. Klik nogmaals met de rechtermuisknop op de VM zodra deze uitstaat
  4. Selecteer insert CD/DVD from Catalog of Insert Floppy from Catalog
  5. Kies een media bestand in de catalogs en klik op insert
  6. Start de server op; de media zal nu aanwezig zijn.

Installeren van CD/DVD/Floppy

Om een operating system van een lokale CD/DVD/FLOPPY te installeren moeten de volgende stappen gevolgd worden:
  1. Open de juiste vApp en start de VM op.
  2. Open de pop-out console.
  3. Klik op de insert CD/DVD of insert floppy
  4. Eventueel komt er een Client integration access control klik op allow
  5. Selecteer de Drive letter of ISO en klik op OK
  6. De media is nu aanwezig op de VM