Hoe gebruik ik de OVF tool?

De OVF Tool installer voor meerdere operating systems kunt u vinden op: https://my.vmware.com/group/vmware/get-download?downloadGroup=OVF-TOOL-2-1 Gebruikt u windows? Volg dan de volgende stappen:
    1. Klik op start, klik vervolgens me de rechter muisknop op computer en kies eigenschappen
    2. Selecteer vervolgens Geavanceerde systeeminstellingen en klik op “Omgevingsvariabelen”
    3. Zoek onder “Systeemvariablen”  de variabele “Path” en klik op Bewerken
    4. Voeg hier het pad toe waarin u OVF Tool heeft geïnstalleerd. Bijvoorbeeld:
c:\program files\vmware\vmware ovf Tool\
U kunt de bovenstaande regel achter de andere regels plakken
    1. Start vervolgens de Command prompt
Navigeer naar de map waar uw te converteren file staat, bijvoorbeeld:
cd c:\templates\drupal
  1. Om nu uw bestand te converteren naar een .ovf formaat dient u het volgende commando uit te voeren: ovftool <bron> <doel> Bijvoorbeeld:
    ovftool bitnami-drupal-7.14-0-ubuntu-12.04.vmx nieuw\drupal.ovf
  2. Hierna zal de ovftool de bitnami-drupal-7.14-0-ubuntu-12.04.vmx omzetten naar drupal.ovf in de map c:\templates\drupal\nieuw\
Een volledige lijst van opties voor de ofvtool kan u opvragen met het volgende commando:
ovftool -h
Hierna zal de ovftool het nieuwe OVF bestand wegschrijven in het aangegeven doel.