Gedeelde agenda’s openen op iPhone/iPad

In onderstaande handleiding wordt uitgelegd hoe u een iPhone of iPad kunt configureren met het CalDAV-protocol. U kunt dit als alternatief gebruiken om toegang te krijgen tot de Zimbra agenda, voor als de Exchange-configuratie niet goed functioneert.

U kunt niet alleen persoonlijke agenda’s die u heeft gemaakt inzien, maar ook alle agenda’s die met u gedeeld zijn.

Standaard wordt alleen uw eigen agenda in Zimbra geladen via een CalDAV-verbinding. Als u ook alle gedeelde agenda’s wilt inzien, volg dan onderstaande instructies:

In de Zimbra webmail
  1. Log in op https://zimbra-login.net/ met uw gebruikersaccount.
  2. Klik op het tabblad Voorkeuren/Preferences.
  3. In het menu links, klik op Agenda/Calendar.
  4. Ga naar Apple iCal en schakel ‘Enable delegation for Apple iCal CalDV client’ uit.
  5. Klik op Opslaan/Save.
In de telefoon/tablet
  1. Ga naar Instellingen.
  2. Klik op Agenda.
  3. Klik op Account toevoegen.
  4. Klik op Overig.
  5. Klik op Voeg CalDAV-account toe.
  6. Voer de volgende informatie in:
    • Server: zimbra-login.net
    • Gebruikersnaam: uw mailaccount
    • Wachtwoord: uw wachtwoord
    • Beschrijving: Een vertoning voor de account (bijv., Zimbra)
  7. Ga naar Volgende.
  8. Uw account wordt gecontroleerd en is klaar voor gebruik.